Belföld

Kómába esett és meghalt a XV. kerületi pizzéria előtt összevert vendég

Emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal az 54 éves férfival szemben, aki két évvel úgy összevert egy férfit az egyik budapesti pizzéria előtt, hogy az kómába esett és a kórházban meghalt.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint 2019 október 11-én mindkét férfi a pizzériában tartózkodott, ahol mindketten törzsvendégek voltak. A késő esti órákban az ittas vádlott belekötött a másik vendégbe, folyamatosan provokálta a férfit, aki próbált a konfliktus elől kitérni.

A vádlott azonban nem hagyott fel a kötekedéssel, ami tettlegességig fajult: rátámadt a másik férfira, és ököllel ütlegelni kezdte a fejét, s a testét. Az étterem egyik alkalmazottja és az egyik vendég a sértett segítségére sietett, lefogták a támadót, és visszatartották, ezzel lehetőséget adva a sértettnek, hogy a hátsó ajtón át elmeneküljön.

Amikor azonban elengedték a dühöngő férfit, az a sértett után ment, majd a pizzéria előtt újra rátámadt, és testszerte ütlegelte, rugdosta őt. A bántalmazásnak ismét a pizzéria egyik alkalmazottja és az egyik vendég vetett véget, akik a vádlottat lefogták és visszatartották.

A támadó a földön fekvő, eszméletlen, magatehetetlen áldozatát hátrahagyva, megpróbálta elhagyni a helyszínt, a pizzériából azonban addigra már többen a sértett segítségére siettek, és megakadályozták,hogy elmeneküljön. A bántalmazás miatt az áldozat kómába esett, majd hetekkel később a kórházban meghalt.

Értesüléseink szerint a vádlott beismerte a bántalmazást a nyomozati szakban, de az ölési szándékot tagadta. Ő úgy emlékszik, hogy nem ő volt az, aki kötekedett, hanem a másik fél provokálta őt. A Fővárosi Főügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért az emberöléssel vádolt férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik