Belföld

Hét év nemzetközi hajsza után elfogták az Andrássy úti luxusóraszalon két brutális rablóját

MTI / Lakatos Péter
MTI / Lakatos Péter

A budapesti rendőrök két gyanúsítottal szemben lezárták a fél Európán és Oroszországon átívelő nyomozást az Andrássy úti luxusóraszalon 2014-es kirablása ügyében – közölte honlapján a rendőrség. Mint írták, akkor 110 millió forint értékű zsákmánnyal távoztak az elkövetők a terézvárosi szaküzletből, miután az alkalmazottakat olyan súlyosan bántalmazták, hogy egyikük életveszélyesen megsérült.

Felidézték, a támadók fényes nappal rabolták ki a luxusórákat forgalmazó üzletet, összesen 28 karórát vittek el, összesen több mint 110 millió forint értékben, a rongálással 50 milliós kárt okoztak.

Betört vitrin a kirabolt Andrássy úti Hublot luxusórákat árusító üzletben. MTI / Lakatos Péter

​A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozásának szálai Svájcba, Oroszországba és Csehországba vezettek. A budapesti nyomozók a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központon keresztül, az Interpol és az Europol közvetítésével felvették a kapcsolatot az érintett országok rendőrségeivel.

A nemzetközi együttműködés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket. Két, más bűncselekmények miatt Csehországban, illetve Németországban szabadságvesztését töltő orosz állampolgárságú férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A BRFK nyomozói az eljárás vizsgálati szakaszában szükséges cselekményeket elvégezték, az iratokat a napokban az ügyészségre küldték meg. Hozzátették, ​két másik orosz állampolgárral szemben jelenleg is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik