Belföld

Szabályellenesen támadhatta meg Karácsony népszavazási kezdeményezését a kamara

24.hu
24.hu
Sok területi kamarai vezető szemét csípik Parragh László magánakciói.

Két magánszemély mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) is megtámadta Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését arról, hogy az álláskeresési járadékot három helyett kilenc hónapig folyósítsák. A Hvg most arról számolt be, hogy a megyei kamarák vezető közül sokan csak a sajtóból értesültek az MKIK lépéséről, azt semmilyen egyeztetés nem előzte meg, a döntést általános döbbenet kísérte.

Egy neve elhallgatását kérő forrás ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott,

nem tudunk mit csinálni, Parragh László megválasztott elnök.

A lapnak nyilatkozó személy arra utal ezzel, hogy sokak neheztelését váltja ki, hogy a Kamara elnöke, Parragh László gyakran kezd partizánakcióba, és tesz nyilatkozatokat politikailag megosztó kérdésekben, aminek hatására rendre összemossák a szavait az MKIK álláspontjával.

Ráadásul nem csak problémás, hogy egy sok vitát kiváltó, átpolitizált ügybe beleáll a kamara, de a küldöttgyűlés összehívása vagy a megyei elnökök megkérdezése nélkül a döntés meghozása is szabályellenes volt. A Hvg megkereste a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, hogy kiderítsék, pontosan ki volt az, aki a népszavazási kérdés megtamádásáról döntött, ám a szervezet válaszában csak annyit közölt, hogy nem akarnak több információt megosztani az ügyről, így az sem derül ki, pontosan milyen indokkal támadták meg a népszavazási kérdést.

A területi kamarai vezetőknek nem csak azért főhet Parragh miatt a fejük, mert szakmai kérdésekben előzetes egyeztetés nélkül megnyilvánul. A kamara elnöke nem olyan rég azért került a kritikák kereszttüzébe, mert arról beszélt egy csongrádi tanévnyitón, hogy nehezen viseli, amikor a fiát olyan tanár segíti fel a kötélen, aki a fiúkhoz vonzódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik