Belföld

Elvették a nyugdíjas horgász engedélyét, elindult segítségért, de vezetés közben rosszul lett és meghalt

Getty Images
Getty Images

Segítséget szeretett volna kérni az egyik Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesülettől az a 67 éves nyárlőrinci férfi, aki közlekedési balesetben vesztette életét néhány nappal ezelőtt Kecskeméten.

A nyugdíjas horgász Hartánál, a Duna partján horgászott, és szabálytalan módon eltett egy halat, mert nem ismerte fel. Ezt észrevették a halőri ellenőrzés során, ezért elvették tőle az engedélyét.

Nem tudta, mi az a koncér, ebben biztos vagyok, ha tudja, sosem rakta volna el, de így belepottyant a szákba. Természetesen jött a halőri ellenőrzés, amelynek során észrevették a koncért. Azonnal elvették az engedélyét, és feljelentették

– nyilatkozta a Pecaverzumnak Fazekas Barnabás, aki személyesen is ismerte a nyugdíjas horgászt.

A szerencsétlenül járt horgász ezt követően az egyik horgászegyesületbe igyekezett, hátha tudnak segíteni neki, de Kecskemét belvárosában, a Petőfi Sándor utcában – minden bizonnyal, mert rosszul lett vezetés közben – áthajtott a négysávos út szemközti, városba vezető oldalába, és ott három parkoló autónak hajtott, majd a helyszínen meghalt.

„Biztos vagyok benne hogy nagyon megviselte a dolog, de szeretném leszögezni, hogy szó nincs arról, hogy itt a halőröket kellene becsmérelni, vagy az elhunyt horgász tudatlanságát. Én csak azt szeretném, hogy erre figyeljenek fel a szervek és a horgászok is, hogy a vizsgázott horgászok tudják, hogy mi akadt a horgukra. A vizsgára tényleg tanulják meg a halfajokat! Nagyon valószínű, hogy a vizsgázott horgászok elé raknánk egy koncért, nem ismernék fel nagyon sokan! Emberek vagyunk, bárki tévedhet! Figyeljünk oda, tanítsuk egymást, gyerekeket, időseket egyaránt. És merjünk kérdezni a vízparton is akár, ha valamit nem tudunk!”

– tette hozzá Fazekas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik