Belföld

Robbanás történt a kiskörei vízerőműnél

Egyelőre nem tisztázott körülmények között robbanás történt a kiskörei vízerőműben hétfő kora délután – tudta meg a Heol Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivőtől.

Nagy hétfő este a Blikket arról tájékoztatta, hogy tűzoltók öt kocsival vonultak ki a helyszínre, az alagsorból négy embert hoztak fel, akiket átadtak a mentőknek. Hozzátette, a robbanás során tűz nem keletkezett, a detonáció okát pedig a társszervekkel közösen vizsgálják.

A lap úgy értesült, hogy a mentők összesen nyolc sérültet láttak el, közülük négyen könnyebb, négyen súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A cikk szerint a négy súlyos sérült közül egyet a budapesti Honvédkórházba, kettőt Debrecenbe, egyet pedig Miskolcra szállítottak. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-nek megerősítette ezt az értesülést, és hozzátette, hogy a négy súlyos sérült mind férfi, a könnyű sérültek között pedig három férfi és egy nő van. Utóbbiak jellemzően zúzódásokat szenvedtek.

Az RTL Klub úgy tudja, hogy az egyik súlyos sérült a létesítmény vezetője, őt mélyaltatásban, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház azt közölte az MTI-vel, hogy a hozzájuk került férfi első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, általános állapota kielégítő, vizsgálatai folyamatban vannak. Az MTI megkereste a Debreceni Egyetem klinikai központját és a Honvédkórházat is, de este negyed 10-ig nem kapott tájékoztatást az oda vitt sérültek állapotáról.

Magyar Csilla, a település polgármestere a Facebook-oldalán közölte: „üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi dolgát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik