Belföld

Meghalt Zoltai Gusztáv

Marjai János / MTI
Marjai János / MTI
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Budapesti Zsidó Hitközség korábbi ügyvezető igazgatója vasárnap reggel hunyt el.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Budapesti Zsidó Hitközség korábbi ügyvezető igazgatója ma reggel távozott az élők sorából – írja a Mazsihisz.

Az, aki kisgyerekként élte túl azt, ami 1944-ben történt, esélyt sem kapott rá, hogy lelki sebei valaha is begyógyulhassanak. Aki kilenc évesen érti meg, hogy meg akarják a puszta születése miatt ölni, az egész általa belátott világ, többé nem tudhat bízni már semmiben. Ő is meggyilkolt lelkű gyerek maradt mindig

– búcsúzik a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, hozzátéve:

Zoltai Gusztáv, a holokauszt árvája, magyar zsidó emberként társunk és sorstársunk volt, akinek emlékét kegyelettel fogjuk őrizni, akárcsak meggyilkolt édesanyjáét és édesapjáét.

Zoltai Gusztáv végső búcsúztatása 2021. szeptember 20-án, hétfőn 12 órakor lesz a Kozma utcai zsidó temetőben. A gyászszertartáson Báruch Oberlander rabbi mondja a búcsúbeszédet.

(via hvg.hu)

Kiemelt kép: Zoltai Gusztáv kormányzati tanácsadó, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) volt ügyvezető igazgatója beszédet mond a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen a budapesti Cipők a Duna-parton emlékműnél 2015. április 16-án.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik