Belföld

Rövid időre visszatér a napsütés, majd újabb hidegfront jön

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Szombatra többnyire megnyugszik az idő, de három megyére figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt. A vasárnap még mozgalmasabb lesz.

Szombaton általában napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, de délelőttig északkeleten még lesznek felhősebb helyek. Később ott is több órára kisüt a nap. Főleg az északkeleti megyékben alakulhat ki néhol zivatar, de az ország más részén sem lehet kizárni futó záport. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között várható, de északkeleten ennél hűvősebb is lehet. Késő estére általában 11 és 16 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Országos Meteorológiai Szolgálat három megyére adott ki citromsárga figyelmeztetést a zivatarok miatt.

Azt írták, hogy a zivatarokat intenzív csapadék (10-20 mm), apró szemű jégeső, esetleg viharos széllökés kísérheti.

Vasárnap az ország északkeleti részén, illetve a Dunántúlon több, a köztes területeken kevesebb felhő várható. Estétől délnyugat felől egyre többfelé növekszik meg erősen a felhőzet. Északkeleten reggel, a nyugati, délnyugati országrészben késő délutántól valószínű eső, zápor. Időnként megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között alakul, de Nógrádban és a Kiskunságban néhol 5, 7 fok is lehet. A csúcshőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik