Belföld

Fürjes Balázs szerint még a választások előtt emelni kellene a pedagógusok bérét

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

A budai családok gyerekeinek jövője a pedagógusok megbecsülésén is múlik. Emelni, aztán pedig hosszú időre rendezni kell a pedagógusbéreket

– közölte Fürjes Balázs Facebook-oldalán. A Hegyvidék fideszes képviselő-jelöltje a Németvölgyi Általános Iskolában járt, ahol a bejegyzése szerint a pedagógus pálya „szépségeiről és kihívásairól, sikerekről és nehézségekről is” beszélgetett.

Amikor Pokorni Zoltán felkérésére elvállaltam, hogy budai képviselőjelöltként elindulok a választáson, tudtam, hogy a legfontosabb kérdés: hogyan lehetek hasznára a budaiaknak. Éppen ezért – sok más ügy mellett – kutyakötelességemnek tartom, hogy felmérjem, mit tehetek a budai iskolákért, az oktatásért, a pedagógusokért

– fogalmazott. Fürjes számára így egyértelmű, hogy „lehetőleg még ebben a ciklusban jó volna emelni a pedagógusok bérét, a következő években pedig egy komoly, hosszú távra megoldást nyújtó pedagógusbér-rendezést kell végrehajtani”.

A fideszes politikus szerint ha folytatják a mostani gazdaságpolitikát, meglesz a fedezet a pedagógusbérek rendezésére.

Kapcsolódó
„A tantestületekben sokan elkezdtek mást tanulni: cukrásznak, műkörmösnek, asztalosnak készülnek”
Egy győri pedagógus nem hajlandó elkészíteni az életpályamodell által rákényszerített portfóliót. Döntésével nincs egyedül: sok tanár mára inkább más munkalehetőség után néz, mivel 2022-ben portfólió hiányában elköszönhetnek a közalkalmazotti státuszuktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik