Belföld

Ellenzék: A hatalom emberei megijedtek

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A hat ellenzéki párt közösen adott ki közleményt, amelyben arra reagálnak, hogy összeomlott az előválasztási rendszer szombaton délelőtt, így csak hétfőn tud elkezdődni az előválasztás. 

Jöhet bármilyen támadás bárhonnan bárkitől, nincs az az erő, amely képes megállítani azt a történelmi folyamatot, amelynek végén Magyarország polgárai kiválaszthatják, ki legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, és kik álljanak szemben a hatalom embereivel a 2022-es országgyűlési választáson.

 

Ez a nap, 2021. szeptember 18-a történelmi volt országunk jövője szempontjából, mert a demokratikus ellenzék és a civilek megállapodása nyomán megkezdődött az első, közösen koordinált Előválasztás, amelynek célja, hogy végre az emberek döntsenek arról, kik a legméltóbb, legalkalmasabb politikusok a képviseletükre. Hiszen a politika mindenekelőtt az emberekről szól, legalábbis abban a világban, amelyet mi, a demokratikus ellenzék pártjai és a jó ügyért éjt nappallá téve dolgozó civilek képviselnek. Egészen más a helyzet viszont abban a világban, amelyben Orbán Viktor és rendszere áll: nekik az az érdekük, hogy a demokratikus folyamatokat megakasszák, meggátolják és folytassák azt a politikát, amelynek lényege nem az emberek képviselete, hanem kiváltságaik megtartása, a közérdek megakadályozása, a közjavak lenyúlása és kontrollja.

 

A hatalom emberei megijedtek attól, hogy az emberek szombat reggel tömegesen akarják kinyilvánítani a véleményüket az Előválasztáson, tömegesen kívánnak hitet tenni a változás mellett. Ám hiába indítottak támadást az intézmény informatikai rendszere ellen, innen is üzenjük nekik: tervük nem fog megvalósulni. A Karmelita kolostor urainak offenzívája csak ideig-óráig akaszthatja meg a munkát, a beavatkozás elhárítása után újult erővel folytatjuk a munkát. Hogy odafent még jobban megértsék, nyomatékkal üzenjük: Stop, Orbán!

 

Mi, a demokratikus ellenzéki pártok vezetői ezúton is szívből köszönjük minden magyar szavazópolgárnak, aki nem csupán részt vesz a demokratikus folyamatban, de megértően kezeli a kialakult helyzetet. Hétfőn újult erővel térünk vissza, és várunk mindenkit a szavazósátraknál! Döntsük el közösen, ki legyen az ország következő miniszterelnöke! És döntsük el közösen, kikkel építsünk fel egy új, demokratikus, szolidáris, igazságos és zöld Magyarországot!

Az előválasztást szervező aHang azt állítja, terheléses támadás történt, ezért omlott össze a rendszer.

Sok mindenre készültünk, de ilyen támadásra nem számítottunk

– mondta Hajdú Gergő, az aHang kampányigazgatója

Nem sokkal ezelőtt viszont még azt közölték, hogy a

A váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére.

Bedő Dávid, a szervezésben részt vevő egyik momentumos képviselő és Hajdú Gergő azt mondta a 444-nek, hogy IT-szakértők bevonásával a két időpont között világossá vált, hogy nem náluk van a probléma.

Bedő szerint nem egyszerű túlterhelésről, hanem célzott támadásról van szó, jelenleg pedig kiberbiztonsággal foglalkozó szakértők foglalkoznak azzal, hogy biztonságos legyen a rendszer. Hajdú Gergő leszögezte, hogy egyértelműen látszik, hogy a problémát külső támadás okozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik