Belföld koronavírus

Az MTI kiadta, hogy Bosznia-Hercegovina vezeti a lakosságarányos halálozási listát Európában, de kimaradt belőle, hogy két napja még Magyarország vezette

Európában az egymillió lakosra jutó, koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma Bosznia-Hercegovinában a legmagasabb, a nyugat-balkáni országban ugyanis egymillió lakosra 3 134 haláleset jut, írja az MTI szombaton a Klix.ba bosnyák hírportálra hivatkozva.

Hozzáteszik, hogy kimutatás szerint világviszonylatban is rosszak a boszniai adatok, Peruban magasabb csak a halottak száma, a dél-amerikai államban egymillió lakosra 5 934 haláleset jut.

Az MTI azt írja, a Klix.ba megállapítása szerint a szomorú adatok feltehetőleg összefüggnek azzal, hogy a tömeges oltakozás csak későn indult meg Bosznia-Hercegovinában, és az érdeklődés sem magas a vakcina iránt.

A hírből csak az maradt ki, hogy miközben a legfrissebb adatok szerint az egymillió lakosra vetített halálozás Bosznia-Hercegovinában 3134, addig Magyarországon 3128.

Ráadásul azért is érdekes, hogy kimaradtak belőle a magyar számok, mert két nappal ezelőtt még mi vezettük az európai halálozási listát, csak Peruban haltak meg többen lakosságarányosan, mint nálunk:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!