Belföld

„Pisztolyt kell rám fognotok, ha el akarjátok vinni a testvéremet” – mondta, majd emelte az ásót

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és emberölés előkészülete miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azt a 24 éves férfit, aki négy napja szabadult a börtönből.

Egy nyírségi településen lévő családi veszekedésről szóló bejelentés miatt intézkedtek a rendőrök. Ennek során megállapították, hogy az egyik férfi szerepel a Körözési Nyilvántartási Rendszerben szabálysértési bírság meg nem fizetése miatt. A rendőrök közölték a férfival, hogy – mivel a bírság összegét a helyszínen sem tudta megfizeti – elő fogják állítani.

A megalapozott gyanú szerint ekkor az eljárás alá vont férfi testvére kijelentette, hogy „Innen nem visztek el senkit”, majd egy alkalommal meglökte fivérét, aki ennek hatására elmenekült. Az elkövető ezután beszaladt az udvarra, miközben azt kiabálta a rendőröknek, hogy:

„Pisztolyt kell rám fognotok, ha el akarjátok vinni a testvéremet”, – mondta, majd magához vett egy ásót, és azt a feje felé tartva odalépett a rendőrök kocsijához, és jobb első ajtajának szélvédője irányába ütött vele.

Végül a férfi az ásót megállította még azelőtt, hogy azzal eltalálta volna az autót, majd újra felemelve azt a feje fölé, s a rendőrök felé indult, miközben megöléssel fenyegette őket.

A rendőrök többször is felszólították fel a férfit, hogy hagyjon fel az erőszakos magatartással, de hiába. Végül az apja vette ki az ásót a kezéből, majd testvéréhez hasonlóan elmenekült. A nyomozó ügyészség az elfogását követően őrizetbe vette a férfit, majd indítványozta a letartóztatását. Az elkövető testvére azóta is szökésben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik