Belföld

„Pusztítsd a szörnyet!” matricákat ragasztottak ki Pécsen a Pride előtt egy nappal

Szombaton Pécsen tartják az első vidéki Pride-felvonulást, valószínűleg ezért kerültek ki gyűlöletkeltő matricák a város utcáira. A Mi Hazánk Ifjai logóval ellátott matricákra azt írták: „Pusztítsd a szörnyet!”

Péterffy Attila Pécs polgármestere szerint a matricák felvetik a Büntetőtörvénykönyv 332. paragrafusába ütköző közösség elleni uszítás gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen haladéktalanul feljelentést tesz.

Hozzátette, hogy:

a nagymúltú, befogadó, sokszínűségére büszke városunk közössége nem tűri el, hogy az utcáin ocsmány, gyűlöletkeltő plakátok jelenjenek meg. Ezért nyomatékosan felszólítom a matricákat kiragasztókat, hogy haladéktalanul hagyjanak fel a város méltóságának rombolásával és azzal, hogy a város közösségét vallási, politikai vagy bármilyen egyéb módon uszító szóróanyagokkal próbálják megosztani. A bizonyítékok rögzítése után haladéktalanul elrendelem a plakátok eltávolítását, és a jövőben is így fogok tenni minden alkalommal, amikor a gyűlöletkeltés ilyen formában jelenik meg Pécs utcáin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik