Belföld

15 éves az őszödi beszéd, közölte mindenki

Ma 15 éves az őszödi beszéd, ezért a Fidesz és Varga Judit is közleményt adott ki róla, a miniszterelnök a Kossuth Rádióban beszélt, a Nézőpont felmérést készített, a közszolgálati televízió online oldala, a Híradó.hu pedig két vezető anyag mellett az alábbi blokkal készült:

A Fidesz szerint egyébként feleségét és Karácsony Gergelyt a színpadra állítva ugyanaz a Gyurcsány akarja visszaszerezni a hatalmat, aki egyszer már becsapta és tönkretette az országot.

Varga Judit szerint Gyurcsány Ferenc és csapata nem bánt meg semmit, nem kért bocsánatot senkitől, és ha lehetőséget kapna, az ellenzék valódi irányítójaként ugyanott folytatná, ahol abbahagyta, Brüsszel asszisztálása mellett.

Orbán Viktor dermesztőnek nevezte a pillanatot, és szerinte a legijesztőbb, hogy Gyurcsány Ferenc még ma is a baloldal vezetője.

A Nézőpont pedig kikutatta, hogy az összes megkérdezett 78 százaléka helyesen válaszol arra a kérdésre, hogy kinek a nevéhez fűződik az őszödi beszéd. A kutatás szerint a felnőtt magyarok 22 százaléka mondta azt, hogy az őszödi beszéd „egy bátor, szenvedélyes igazságbeszéd”, míg 52 százalékuk vélekedett úgy, hogy az nem más, mint „a 2002-2006 közötti kormányzás hazugságainak” a bevallása.

A Híradó.hu-n pedig az alábbi blokk is szerepel még:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik