Belföld koronavírus

Kötelező lett a maszkhasználat egy pécsi iskolában

MTI / Balázs Attila
MTI / Balázs Attila

Kötelezővé tették a maszkhasználatot egy pécsi általános iskolában, miután egy teljes osztály és két pedagógus karanténba került – írja az ATV.hu. Az intézkedés szerint az iskolában csak testnevelés órán és az ebédlőben lehet maszk nélkül tartózkodni.

A televízió Híradója szerint a maszkhasználat csütörtök reggel óta kötelező. Az intézkedéssel kapcsolatban megkeresték a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivőjét, aki azt mondta, az intézmények számára egy ajánlás határozza meg a lehetőségeket a hasonló esetekre. Nagy Erzsébet elmondta, nem kötelező maszkviselést elrendelni, de ez nincs is megtiltva.

Az intézményeknek továbbra is a kezükben annak a lehetősége, hogy helyi járványügyi protokollt állítsanak ki

– fogalmazott a szakszervezeti tisztviselő.

Szerdai hír, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) lényegében megtiltotta az oktatási intézmények számára, hogy digitális munkrarendre álljanak át azokban az osztályokban, ahol a diákok számára már elérhető a védőoltás.

Kiemelt képünk illusztráció.  iskolaorvos olt be egy diákot a Pfizer-vakcinával a kisvárdai Vári Emil Általános Iskolában 2021. szeptember 3-án. MTI / Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik