Belföld

Hatalmas tűz volt Hódmezővásárhelyen

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Több épület kigyulladt egy hódmezővásárhelyi állattartó telepen csütörtök délután. A nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók estére sikeresen megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet, írta az MTI a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjére hivatkozva. A szóvivő  azt mondta a távirati irodának, hogy Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben gyulladt ki egy ezerkétszáz és egy hétszáz négyzetméteres istálló, valamint egy százhetven négyzetméteres húsfeldolgozó. Az épületben kétszáz sertést neveltek, ezek közül jó negyvenet sikerült kihajtani a szabadba.

A tűzoltóság hét gázpalackot vittek ki az épületekből és visszahűtötték az egyik istálló melletti gáztartályt. Estére körülhatárolták a tüzet, megmentettek a lángoktól egy tejházat, egy gabonatárolót, egy szénatárolót és egy istállót – közölték.

A promenad24.hu című helyi lap, amely videófelvételeket is közzétett az esetről,  azt írta, nyolc város mintegy ötven tűzoltója kezdte meg az oltást vagy vett részt a mentésben. A telephely istállóiban mintegy kétszázhetven sertést tartottak, közül csak harminc maradt életben.

A tűzoltók több mint 30 szarvasmarhát is kimenekítettek a lángokból, és megakadályozták, hogy a tűz további épületekre is átterjedjen.

Az anyagi kár, mint írják, így is jelentős, a mentési munkálatok csütörtök este nyolc előtt még zajlottak.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik