Belföld

Fél évvel a hamis érettségis botránya után lemondott a sümegi járóbetegközpont vezetője

Helyi források szerint szerdán lemondott posztjáról a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ igazgatója.

A város fideszes polgármesterének élettársa, Szabó Krisztina körül áprilisban robbant a botrány, amikor kiderült, hogy hamis érettségi bizonyítvánnyal kapta meg az igazgatói kinevezést. A Pécsi Járásbíróság májusban el is kobozta hamis okmányt, a hatezres kisváros ellenzéki vezetője, Kovács Mihály pedig feljelentést tett közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt.

Olaj volt a tűzre, hogy az ügy nyilvánosságra kerülését követően Végh László polgármester, aki az intézményt fenntartó kistérségi társulás elnöke is volt nemcsak posztján hagyta Szabó Krisztinát, hanem 860 ezer forintról több, mint 1,6 millió forintra emelte meg élettársa fizetését.

Végh pozíciója azonban az utóbbi időben meggyengült, szeptember 13-án le is mondott a kistérségi elnöki tisztségről. A polgármester a 24.hu-nak akkor azt írta:

Döntésemet az motiválta, hogy lehetőséget adjak másnak is ennek a nagyon szép, ám embert próbáló feladatnak az ellátására!

A kistérségi társulásban csütörtökre hívták össze Végh lemondása óta az első ülést. Szabó Krisztina távozásáról a helyi ellenzék aktivistája, Németh Szabolcs számolt be Facebook-oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik