Marjai János / 24.hu
Belföld

Kiderült, hogy ki támogatta a legnagyobb összeggel az előválasztás lebonyolítását eddig

Gauder Milán, a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjé magánszemélyként 7 millió forinttal támogatta az A Hang nevű civil szervezetet, ami az előválasztások lebonyolításában is feladatot vállalt – írja Forbes.

Gauder adományával már 43 millió forintnál tart a gyűjtés, eddigi legnagyobb adományuk 300 ezer forint volt. A lap az A Hang közleményét is idézi, ebben Gauder azt mondja:

A demokrácia akkor működik a legjobban, ha sokan és aktívan vesznek részt benne. Ha hallatjuk aHangunkat és megvitatjuk közös ügyeinket. Az előválasztás és az azt megelőző diskurzus ma azt a szellemi, közéleti pezsgést hozhatja el, ami régen a parlamenti választásokkor volt Magyarországon. Ez az új első forduló. Az ezt körülvevő viták, vélemények ütköztetése megadja a lehetőséget, hogy az emberek újra bekapcsolódhassanak az országos szintű közügyekbe, tájékozódjanak és megalapozott döntést hozzanak jövő tavasszal. Erre érdemes költeni és kiállni mellette.

Gauder Milánt januárban nevezték ki a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjének, de 2008 óta a cégnél dolgozik. „Nagyrészt az ő nevéhez fűződik az érintéses fizetés elterjesztése Magyarországon és a régióban” – írja a Forbes.

Kapcsolódó
Drága mulatság az előválasztás: milliárdos tétel lehet a végén az összköltség
A pártok 150 milliót szánnak a lebonyolításra, és aggódnak, hogy ennyi pénz elég lesz-e az eseményre. Egy komolyabb miniszterelnök-jelölti kampány 100 milliót is érhet, de egy visszafogottabb egyéni is több millióba kerül az érintettek szerint. A nagyobb pártok egyelőre nem nyilatkoznak a pénzről.

Ajánlott videó