Belföld

Nem indít eljárást a Médiatanács a Barátok közt leszbikus csókjelenete miatt, mert „az nem képezte a műsorszám fő mondanivalóját”

Napokon belül közzéteszi a Médiatanács a korhatár-besorolásának irányadó szempontjait tartalmazó ajánlásának bővítését, mely a júniusban megszavazott homofób pedofiltörvény miatt vált szükségessé.

A Médiatanács közleményében arról írnak, hogy a hamarosan a Médiatanács honlapján is olvasható dokumentum a médiaszolgáltatóknak nyújt támpontot abban, hogy egyes műsoraikat mely korhatári kategóriában, mely idősávban tegyék közzé. Hozzáteszik:

Az ajánlás többek között rögzíti, hogy milyen szempontok alapján kell a 18 éven aluliaknak nem ajánlott, V. kategóriába sorolni azon műsorszámokat, amelyeknek meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a népszerűsítése, megjelenítése.

A közleményben azt is megjegyzik, hogy a testület nem indít eljárást az RTL Klub szolgáltatója ellen a Barátok közt című műsor júliusi adásában látható leszbikus csókjelenet miatt, mivel az nem képezte a műsorszám meghatározó, lényegi elemét, fő mondanivalóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik