MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Székesfehérvár fideszes polgármestere kikéri magának, hogy visszaléptették a Momentum jelöltjét

Adott egy újonc politikus, akivel bár a legtöbb ügyben nem értek egyet, sokszor érzem felületesnek, pártoskodónak, a retorikáját, posztjait méltatlannak ehhez a városhoz, de azt nem vitatom tőle, hogy kétségtelenül sokat dolgozott a kampányán és nyilvánvóan hitt abban, amit hónapok óta hirdet. Mutatja ezt a temérdek elköltött hirdetési pénz, és mutatja az is, hogy pár órával ezelőttig még magabiztosan reklámozta saját jelöltségét. Ahogy Ő maga fogalmazott, új lendületre, új arcokra van szükség, olyanokra, akik nem (!) a 2010 előtti világból jönnek.

írja a Facebookon Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere arról, hogy Barlabás András, a Momentum helyi jelöltje bejelentette, hogy visszalép az előválasztáson.

Ezek után robban a hír, hogy az országos pártközpontok elsötétített szobáiban döntés született: magasról tesznek az oly sokat hangoztatott előválasztásra, az állítólag demokratikus folyamatra és saját kollégájuk, politikusuk lelkére is. Visszaléptetik Barlabás Andrást a 2010 előtti világból érkező párt még jobban pártoskodó előjelölt javára. Persze, Barlabás András a saját bejelentésében azt írja: nem áll egyik jelölt mellé sem. Az országos Momentum ellenben közzé tette, hogy több körzetet cserélt más ellenzéki pártokkal, így az MSZP-vel. Az MSZP-vel, ami a DK-val közösen a 2010 előtti világ legnagyobb panoptikuma. Teszi ezt a Momentum, ami folyamatosan a fiatalok őszinte képviseletével hitegeti az új nemzedékeket.

Cser-Palkovics szerint ennek az üzenete az, hogy „dumálunk a demokráciáról, aztán simán elcserélünk titeket egy pesti körzetért, ha a politikai szelek máshogy fújnak”.

Mit üzen ez az egész Fehérvárnak? A fehérvári ellenzéki szavazóknak? Az ígéret az volt, hogy a fehérváriak dönthetitek el, ki indulhat a választáson. Ehelyett az egyik párt már el sem indul, a másik napokkal az előválasztás előtt visszalép.
Egyáltalán mit üzen ez a helyzet Fehérvárnak? Futottak még város lennénk az ellenzék szemében, a fehérvári képviselő csak egy gyalog lenne az országos politikai sakktábláján?  Fehérvári emberként ezt kikérem magamnak, kikérem azt magamnak, hogy bármely fehérvári emberrel így bánjanak Budapesten. Ennél a mi városunk, a fehérvári ellenzéki érzelmű emberek és Székesfehérvár egésze is biztos, hogy jóval többet érdemel. Fontos üzenet ez megint pártállástól függetlenül minden fehérvárinak. Százezren egy csapatban! Ez a fontos, nem a pártpolitika. Egymásra vagyunk utalva, összeköt bennünket a közös otthonunk és lehet a világ dolgairól külön véleményünk, de helyben nem érdemes erősíteni az országos pártpolitikai megosztottság hatásait, sokkal inkább a tompítás a város és a fehérváriak érdeke.

– teszi hozzá. Barlabás posztja alapján egyébként ő sem tűnik boldognak a visszalépéstől.

Szomorú döntésről kell most beszámoljak nektek. Az ellenzéki előválasztáson résztvevő pártok közös megállapodása következtében a mai nappal visszalépek az előválasztáson történő részvételtől Fejér Megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületében.

– írta.

Ajánlott videó