Belföld

Vonat elé vetette magát a tóalmási anyagyilkos egy nappal az ítélethirdetés előtt

A tóalmási anyagyilkost gázolta halálra a Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra tartó vonat szerdán reggel a Kőér utca közelében. Az előre kitervelt és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt SZ. B. Cs bűnügyi felügyeletben volt és ma állt volna bíróság elé. Értesüléseink szerint a fiatal férfi öngyilkos lett.

A Budapest Környéki Törvényszék az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a bíró a mai tárgyaláson ismertette a rendőri jelentés egy részét, mely szerint a „tóalmási emberölésként” ismertté vált büntetőügy fiatal vádlottja az a férfi, aki vonatbaleset áldozata lett az ítélethirdetés előtti napon. A bíróság a halotti anyakönyvi bizonyítvány beszerzését követően tárgyaláson kívül dönthet a büntetőeljárás megszüntetéséről.

Három évvel ezelőtt indult büntetőeljárás az ügyben, miután egy tóalmási emésztőgödörben megtalálták a 2013 óta eltűntként keresett nő maradványait. A bizonyítási eljárás során a bíróság az alábbi tényállást állapította meg:

Az asszonynak több különböző apától hét gyermeke született. Húsz évvel ezelőtt egy Pest megyei községbe költözött az asszony négy gyermekével, köztük a vádlottal és a testvérével.

Az asszony soha nem rendelkezett igazolt munkahellyel, s a lakhatását és egyéb költségeit a szüleitől és ismerőseitől kapott pénzből fedezte. Gyermekeivel gyakran kiszámíthatatlan módon viselkedett, illetve több esetben is bántalmazta őket.

Időközben a többgyermekes asszony megházasodott, a férjétől egy gyermeke született, azonban a kapcsolatuk megromlott és közös lányukkal együtt a férj elköltözött. Később a nő egy másik férfival létesített élettársi kapcsolatot, akitől szintén született egy gyermeke, azonban a kapcsolatuk megromlását követően elköltözött és magával vitte a közös lányukat. A testvérének és a két gyermekének elege lett a viselkedéséből, ezért elköltöztek tőle.

Miután az asszony nem tudta feldolgozni az élettársával való szakítást, ezért többször dührohamot kapott, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg, azonban az egészsége olyan mértékben károsodott, hogy ápolásra szorult, ezért fia és a lánytestvére is visszaköltözött hozzá.

Nyolc évvel ezelőtt este a budapesti Nyírő Gyula Kórház Pszichiátriai Osztályáról szállították haza az asszonyt, aki érkezése után a vádlott és lánytestvére által használt szobába ment lefeküdni. A fia a nő lepihenése után azon gondolkodott, hogy újra tartaniuk kell az anyjuktól a kiszámíthatatlan magatartása miatt, ezért úgy döntött, hogy az őt ért korábbi sérelmekért úgy vehet elégtételt, illetve az újabb sérelmeket úgy előzheti meg, ha megöli az anyját.

Amikor a testvére elment dolgozni, akkor bement az alvó anyjához és egy párnával megfojtotta, majd az ingatlanuk mellett található emésztőgödörbe dobta a holttestet. Két nagyobb ködarabot helyezett a testére, hogy az elmerüljön az aknában lévő vízben, és így ne derüljön fény a tettére.

Megkerestük a BRFK kommunikáció osztályát is az ügyben, azt a választ kaptuk, hogy a rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik