Belföld

Halálra szurkálta az alvó szobatársát, mert azt képzelte, hogy szexuálisan zaklatta őt

police.hu
police.hu

Emberölés miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki február 5-én hajnalban leszúrta az alvó szobatársát.

Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a vádlott részletes beismerő vallomást tett a nyomozati szakban, a tettét pedig azzal indokolta, hogy azt hitte, hogy a szobatársa szexuálisan zaklatta őt.

P. Róbert és a későbbi áldozata a munkáltatójuk által biztosított ingatlanban, közös szobában laktak. Gyakoriak voltak az együttélésből eredő viták, mert a terhelt használta a másik férfi használati tárgyait, s kutatott az iratai között.

police.hu

P. Róbert a gyilkosság előtti napon alaptalanul megvádolta a szobatársát azzal, hogy a férfi éjszaka szexuálisan zaklatta őt. Ezen a napon miután lefeküdtek aludni, a vádlott hajnalban felébredt, eszébe jutott az alaptalan gondolata, dühében kiment a konyhába és magához vett egy 8,5 cm pengehosszúságú kést.

Ezt követően a férfi ezzel a késsel, több alkalommal mellkason, majd hátba szúrta az alvó férfit, aki a négy szúrás következtében elhalálozott. A férfi ezt követően Németországba menekült, majd két nappal a bűncselekmény után feladta magát a Tatabányai Rendőrkapitányságon.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a terheltre, azzal hogy a bíróság tartsa fenn a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik