Belföld

Kilépett a pártból a szabolcsi DK-tag, aki azt állította, alkut kötött az MSZP és a Fidesz az előválasztásra

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Nem várta meg az etikai vizsgálatot, még azelőtt kilépett a Demokratikus Koalícióból (DK) Jakab Tímea, a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagja, aki a 24.hu birtokába került hangfelvételen arról beszélt a DK és az MSZP közös aláírásgyűjtésén, hogy az előválasztáson a Fidesz segítséget nyújt az MSZP-nek – értesült lapunk Barkóczi Balázstól, a DK szóvivőjétől.

Jakab a kampányolás során egy érdeklődőnek magyarázta el, hogy a kormánypárt mozgósítja a szimpatizánsait azért, hogy a helyben a Jobbik és az MSZP jelöltje közt zajló ellenzéki előválasztáson a szocialista politikusra voksoljanak.

Akik velük (a Fidesszel – a szerk.) szimpatizálnak, azokat beküldik az előválasztásra, hogy szavazzanak dr. Papp Ildikóra

– közölte az akkor még DK-s Jakab Tímea.

Kapcsolódó
A DK szabolcsi párttagja azt állítja, a Fidesz a szavazóival segíti az MSZP-t az előválasztáson
A Fidesz a szimpatizánsaival segíti a mátészalkai választókerületben az előválasztáson a DK által is támogatott szocialista Papp Ildikót – ezt mondja a Demokratikus Koalíció helyi politikusa egy birtokunkba került hangfelvételen. A DK vizsgálja az ügyet, az MSZP szerint ők nem működnek együtt a Fidesszel. A Jobbik a jelölt visszahívását követeli.

A DK az ügyben vizsgálatot ígért, valamint a pártból való kizárást helyezte kilátásba, de Jakab Tímea ezt nem várta meg, és magyarázat helyett inkább kilépett a pártból. Ugyanakkor a DK szerint a szóban forgó megállapodás kizárt. Ahogy az MSZP is azt közölte, hogy nincs együttműködésük a Fidesszel sem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületében, sem máshol. Az MSZP jobbikos agyszüleménynek nevezte az ügyet, azóta a DK által is támogatott MSZP, valamint a Jobbik is a másik jelölt visszaléptetését követelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik