Belföld

Szexre akarta kényszeríteni áldozata élettársát a pándi gyilkos

police.hu
police.hu

Életfogytiglant kért a másodfokú indítványában a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a 15 év fegyházra ítélt fiatalemberre, aki két és fél évvel ezelőtt egy lapátnyéllel verte agyon az idős szomszédját Pándon.

Az enyhén értelmi fogyatékos férfi azért hatolt be a 88 éves férfi és annak 53 éves élettársa által használt ingatlanába, hogy megbosszulja, amiért feljelentették a korábbi bűncselekményei miatt. A tetőfödém megbontása után bejutott a házba, majd berúgta a hálószobaajtót és egy lapáttal eszméletlenre verte az ágyból kikelő idős férfit, akit egyszer meg is szúrt.

Az ügyészség tájékoztatása szerint ezt követően a lapátnyéllel arcon ütötte a bántalmazást végignézni kényszerülő 53 éves nőtt, majd ráfeküdt és szexuális cselekmény végzésére próbálta kényszeríteni. A nő ellenállását látva felkelt az ágyról, s újabb két alkalommal fejbe ütötte a földön fekvő idős férfit. Ezt követően egy mobiltelefont és egy kulcscsomót vett magához, majd távozott a lakásból. A tárgyakat később egy emésztőbe rejtette, a lapátnyelet pedig eldobta.

Az élettársnő csak több mint fél nap elteltével, a délutáni órákban merte elhagyni a lakást, és az utcán járóktól kért segítséget. A még mindig a lakásban fekvő idős férfihez mentőt hívtak, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy a kórházban meghalt.

A férfit 15 év fegyházra ítélték aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, szexuális kényszerítés, testi sértés, kifosztás, valamint magánlaksértés miatt. Az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, a vádlott büntetése enyhítéséért, a terhelt védője pedig felmentésért, valamint enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, és életfogytiglant kért a férfire, egyben kezdeményezte a bejelentett védelmi fellebbezések elutasítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik