Belföld

Gyurcsány Ferenc borítékolná, hogy „Dobrev Klára fog nyerni, most ősszel is, meg tavasszal is”

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Intellektuálisan, emberileg, politikailag is tarthatatlannak nevezi a gyurcsányozást.

Gyurcsány Ferenc a Szegedernek az ellenzéki előválasztásról azt mondja, pártja miniszterelnök-jelöltje kettős győzelmet arat,

Dobrev Klára fog nyerni, most ősszel is, meg tavasszal is.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kutatások, saját megérzései, az elmúlt húsz év tapasztalatai alapján ez a borítékolható eredmény. Arra a megérzésre, hogy sokan miatta nem fognak Dobrev Klárára szavazni, úgy reagál, a kutatások szerint annak az ellenzéki választónak, aki le akarja váltani Orbán Viktort, nem számít, hogy ő is az ellenzéki listán van.

Nem gondolja, hogy nagyobb esélye lenne nélküle az ellenzéki összefogásnak. Intellektuálisan, emberileg, politikailag is tarthatatlannak nevezi a gyurcsányozást, az szerinte nemcsak őt, hanem az ellenzéket sem érdekli.

Az a politikai teljesítmény, hogy kit hány szavazó támogat. Ezen az oldalon ma minden harmadik ellenzéki szavazó a DK-ra szavaz. Ők azt hiszem tudják, hogy Gyurcsány Ferenc a DK elnöke. Tessék Gyurcsány Ferencet megverni!

Gyurcsány Ferenc szerint a parlamentben nincsenek bérelt helyek, azokért meg kell küzdeni. Megalapozatlannak tartja, hogy az előválasztás színjáték lenne.

Több mint kilencven helyen verseny lesz a százhatból.

Az előválasztás kilencvenszer demokratikusabb, mint a Fidesz kiválasztási mechanizmusa, nem csodafegyver, de a legintelligensebb módja azon viták feloldásának, amelyeket nem sikerült tárgyalóasztalnál megoldani.

Az Orbán-kormány elszámoltatását csak jogállami keretek között működő igazságszolgáltatással tartja elképzelhetőnek. Szerinte a következő kormány mindent megtesz azért, hogy

bebizonyítsa, hogy az országot jelentős részben bűnözők irányították az elmúlt években és magánzsebre dolgoztak. A bűnözőket el kell ítélni, az ellopott vagyon, pénz jelentős részét meg vissza kell szerezni. Hozzáteszem, ez a kötelessége a kormánynak, ez nem választás kérdése.

Kapcsolódó
Gyurcsány Ferenc elárulta fecnije titkát
Az olvashatatlannak tűnő ákombákom használata teljesen tudatos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik