Belföld

Ma kezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Ma délután kezdődik és jövő vasárnapig tart az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. A megnyitó ünnepség a Hősök terén délután három órakor kulturális műsorral kezdődik, amelyen fellép mások mellett Baritz Gergő énekes, Lackfi János költő, Rákász Gergely orgonaművész, a kongresszusra megalakult 800 tagú kórus és a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium zenekara. A műsor része a Magyarország, Mária országa című előadás, amelyet Káel Csaba rendezett. A négy órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Angelo Bagnasco bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke lesz.

A programon regisztráció nélkül is részt lehet venni, írja az MTI.

Az előadásokat, szentmiséket, szentségimádásokat, körmenetet és számos más lelki és kulturális programot felvonultató egyhetes világesemény célja az eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítése.

A rendezvénysorozat főbb helyszínei a Hősök tere, a Hungexpó, a Szent István-bazilika előtti tér, a Széll Kálmán tér és az Örs vezér tere.

A kongresszus záró szentmiséjét, az úgynevezett statio orbist szeptember 12-én Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén.

Arról, hogy miről is szól egy eucharisztikus kongresszus, alábbi cikkünkben körüljártuk:

Kapcsolódó
Miről szól egy eucharisztikus kongresszus?
Budapest már másodszor rendez ilyen eseményt, az 1938-as rendezvényre Hitler nem „engedte el” a német és osztrák híveket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik