Belföld

Etikai eljárást kezdeményez az MSZP Hadházyval szemben

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az MSZP kiáll zuglói jelöltje, Tóth Csaba mellett, és etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben – közölte a párt péntek délután.

Mint írták, ennek oka, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái Hadházy Ákos támogatása érdekében tartott kampányeseményükön nyílt provokációt intéztek Tóth Csabával szemben.

Az MSZP jelöltjét lóként tüntették fel, amivel megfosztották őt emberi méltóságától, valamint a kukába dobták a környéken található szórólapjait, amivel a nyílt verseny támogatása helyett Tóth Csaba programjának elrejtésére tettek kísérletet

– jelezték. Az MSZP nehezményezi, hogy a Momentum által is támogatott Hadházy a mai napig nem határolódott el a történtektől, pedig azok az ő kampánya részét képezték, ugyanis nemcsak megköszönte az MKKP támogatását, hanem az ajánlóíveket is maga adta át az aktivistáknak.

Frissítünk!

A Hvg.hu szúrta ki, hogy Hadházy a Facebookon reagált az MSZP etikai eljárásos fenyegetésére. Utalt arra, hogy Hoffmann Rózsa korábbi köznevelésért felelős államtitkár egyszer helyreigazításra akarta kötelezni a Hírcsárda nevű viccoldalt, aztán arra, hogy őt lejárató szórólapokat terjesztettek ismeretlenek Zuglóban, és végül ezt is írta: „Szerintem Tóth képviselő úr téved, amikor úgy véli, hogy a passzivisták arra akartak utalni, vagy azt sugallták volna, hogy Tóth képviselő úr egy ló.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik