Belföld

„Meg akartam kérdezni tőle, miért inzultált” – mondta a balesetet okozó büntetőfékező

Közúti veszélyeztetéssel gyanúsították meg a ceglédi nyomozók azt a 42 éves férfit, aki büntetőfékezéssel zárt le egy közlekedési vitát. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a terhelt és a vitapartnere járműve is összetört a balesetben.

A Vasút útra kitolató gépjármű miatt kellett megállnia egy ezüstszínű kocsinak, valamint a mögötte érkező kisteherautónak kedd reggel. A személyautót vezető 42 éves abonyi férfi elindulását lassúnak ítélte a tehergépkocsi 36 éves ecseri sofőrje, ezért rádudált, majd rövid úton megelőzte.

A lehagyott járművezető visszaelőzött, majd kettejük összefeszülését indokolatlan vészfékezéssel torolta meg, amelynek következtében egymásnak ütköztek. A baleset következtében senki nem sérült meg, csak anyagi kár keletkezett.

police.hu

Az abonyi járőrök előállították a 42 éves helyi férfit. Az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését, és vallomást tett. A helyszínen ugyan még azt próbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy egy autója elé kiszaladó kutya miatt kényszerült hirtelen fékezésre,de  kihallgatásán módosított ezen: „Meg akartam kérdezni tőle, hogy miért volt türelmetlen, miért inzultált”?

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 42 éves férfival szemben közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik