Belföld

Narancs.hu: Távozik a keszthelyi Georgikon főigazgatója és több oktató

A Narancs.hu információi szerint a nyáron lemondott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusának főigazgatója, Dublecz Károly, valamint távozott több oktató is. Csütörtöki cikkük szerint a főigazgató távozásának oka, hogy nem kíván közreműködni a Keszthelyen több száz éve működő felsőfokú agrárképzés megszüntetésében.

A hírportál augusztus elején írta meg, hogy a MATE vezetése hosszabb távon szaktanácsadási és kutatási szerepet szán a Georgikonnak, így a klasszikus egyetemi munka megszűnik. A főigazgató később megerősítette a lap értesüléseit, de akkor még azt remélte, hogy a tervek ellenére nem fog sikerülni az agrár-felsőoktatás megszüntetése.

A Narancs.hu kiemeli, hogy a jövőre 225 éves keszthelyi képzésben magas színvonalú kutatómunkát végeznek, jól gazdálkodnak és az oktatók 80 százaléka tudományos minősítéssel rendelkezik. A Dunántúlon a legnagyobb agrárszakos hallgatói létszámmal és a legszélesebb képzési körrel rendelkezik – ezer hallgatója van, vélhetően az utolsó kifutó évfolyamon 300 hallgató kezdte meg tanulmányait agrár-, illetve turizmus-vendéglátás képzéseken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik