Belföld

Fővárosi Törvényszék: Sallai Róbert Benedek becsületsértést követett el, amikor nekirontott Hadházy Ákosnak

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Szerdán a Fővárosi Törvényszék jogerősen ítéletet hozott, és megállapította, hogy Sallai Róbert Benedek tettleges becsületsértést követett el, amikor Hadházy Ákosnak rontott és lelökte a székről az LMP fegyelmi bizottságának ülésén – közölte Hadházy a Facebook-oldalán.

Mint írta:

a másodfokú eljárás során bíróság a bizonyítékok, többek között videófelvétel, alapján is egyértelműen bizonyítottnak látta, hogy Sallai az indulatos káromkodással kísérve lelökött a székről, az enyhítő körülményekre figyelemmel (vádlott betegsége és az azóta eltelt hosszú idő) intézkedésként a vádlottat egy év próbára bocsátotta.

Hozzátette: a garázdaság tekintetében az elsőfokú bíróság azért nem marasztalta, mert szerinte a tett nem nagy nyilvánosság előtt történt, a testi sértésben pedig azért nem, mert nem okozott látható sérülést.

Hadházy a posztban emlékeztetett, hogy az eljárás során Sallai többször bocsánatot kért, de csak a szóbeli inzultusért.

A tettlegességet tagadta és a nyilvánosság előtt azt hazudta, hogy én a széken billegve, ijedtemben estem el

– fogalmazott a képviselő, aki azért tett feljelentést, hogy tisztázzák ezt a „méltatlan” vádat.

Sallai szintén Facebookon reagált az ítéletre, a bejegyzésben többek közt azt írta:

A bírósági ítélet indokolása során a tanács elnöke akaratlanul is jól jellemezte Hadházy Ákos közéleti munkásságára jellemző mentalitását, amelyet akár Hadházy Ákos mottójaként is tekinthetünk: „Büntetőeljárásban van kötelező igazmondás, a sajtóban tett nyilatkozatokra ezen kötelezettség nem vonatkozik.“

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik