MTI/Balogh Zoltán
Belföld koronavírus

185 ezer diák vette fel a védőoltást nyáron

A diákok közül 185 ezren éltek nyáron a koronavírus elleni oltás lehetőségével – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a közmédiával szerdán.

György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, hozzátette: az augusztus végi, szeptember eleji iskolai oltási akcióban további csaknem 50 ezren akarnak részt venni. A két szám együtt már “tiszteletre méltó”, de még inkább növelni kell a gyerekek átoltottságát, mert át tudják adni a fertőzést – emelte ki.

A pedagógusok körében már 85 százalékos az átoltottság a koronavírus elleni vakcinával – tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az egész világból aggasztó hírek érkeznek a delta variánsról.

Ezek azt mutatják, hogy még nem ért véget a járvány

– mondta.

Bár már a felnőttek 66 százalékát beoltották, fontos, hogy még többen megkapják a vakcinát. Fel kell készülni a negyedik hullámra, és minél nagyobb az immunizáltak aránya, annál védettebb Magyarország – emelte ki György István.

Többféle akcióban oltanak továbbra is: folytatják az idősotthonok lakóinak immunizálását, de már az általános iskolásoknak is adnak vakcinát. Egész nyáron arra biztatták a szülőket, hogy kérjenek oltást a gyerekeiknek. Így a tanulók élvezhetik a jelenléti oktatást, a felnőttek pedig tudnak munkába járni, tehát működőképes marad a gazdaság – mondta.

Az államtitkár megjegyezte, hogy az idei tanév sokkal biztonságosabban kezdődhet, mint a tavalyi, hiszen akkor még vakcina sem volt.

Most nem lesz kötelező az iskolákban a maszkviselés és a testhőmérséklet mérése, de tiltani sem fogják azokat. A kormány arra készül, hogy az egész idei tanévet jelenléti oktatással tudja végigvinni – mondta György István.

Kapcsolódó
Szlávik János: koronavírus-fertőzés után semmiképp nem ajánlott a harmadik oltás
A szakember szerint semmiképpen nem ajánlott harmadik oltás azoknak, akik megkapták korábban a két oltást, és koronavírus-fertőzésen is átestek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!