Belföld

Vitályos Eszter kapta L. Simon László mandátumát

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI
Az államtitkár a közös pártlista 184. helyéről kerül be az Országgyűlésbe.

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kapja L. Simon László parlamenti mandátumát. Erről elsőként a PestiSrácok.hu írt, majd a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) is megerősítette a döntést.

Az NVB 13 igen és 0 nem szavazattal hozta meg azt a határozatot, amely szerint az L. Simon László lemondása miatt megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot a Fidesz-KDNP

közös pártlista 184. sorszám alatti helyén szereplő dr. Vitályos Eszter Zsuzsanna részére adja ki.

Korábban L. Simon László is a Fidesz-KDNP közös listájáról (75.) szerzett mandátumot. Arról azért mondott le, mert augusztus elején a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának nevezte ki Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

A PestiSrácok szerint a 2022-es választásokon a szentendrei körzetben egyéni képviselőjelöltként indítják a kormánypártok Vitályos Esztert, aki életrajza szerint 18 évesen költözött Budapestről Pócsmegyerre, ahol 2006-ban és 2010-ben önkormányzati képviselőnek és társadalmi megbízatású alpolgármesternek választották.

2001 és 2006 között a CIB Bank telefonos ügyfélszolgálatának csoportvezetőjeként dolgozott. 2006 és 2010 között Leányfalun a Polgármesteri és Jegyzői Titkárság vezetője volt. 2012 júliusáig az Országgyűlés Hivatalában kabinettitkári feladatokat látott el, majd egy évet a Miniszterelnökségen a Parlamenti Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmapolitikai főosztályvezetőjeként dolgozott.

2013-ban Lázár János a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnökhelyettesévé nevezte ki. Az NFÜ megszüntetése után a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára lett. 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként tevékenykedett, majd az Emmi európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik