Belföld koronavírus

Kijárási tilalmat és látogatási korlátozást vezetnek be a nagykanizsai idősek otthonában

Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI

Kijárási tilalom és látogatási korlátozások lépnek életbe a nagykanizsai időseket gondozó otthonban – értesült az ATV.

A szeptember elsejétől érvényes szabályok szerint a hozzátartozók nem vihetik ki az intézményből a családtagokat. A szigorítást 30 napra vezették be.

A delta variánstól tartva döntött úgy a fenntartó, hogy korlátozásokat vezetnek be, hogy így előzzék meg a korábbihoz hasonló fertőzéseket – írja az ATV-

Tóth-Bagó Mónika intézményvezető a csatornának azt mondta: a lakókat eddig ki lehetett vinni 72 órás időintervallumra azoknak a családtagoknak, akiknek volt védettségi igazolványuk. Ez szeptember 1-jétől, vagyis szerdáról megszűnik. A látogatást csak a kültéren, 20 perc időintervallumban, két fő részvételével tudják biztosítani.

A korlátozásokat a csomagok beszállítására is kiterjesztették. Eddig bármikor hozhattak a rokonok csomagot a hozzátartozóknak, ez szerdától heti egy napra, azon belül is csak három órányi időre szűkül.

Tavaly decemberben az intézményben két hét alatt heten haltak meg az otthon lakói közül – emlékeztet az ATV.

Kiemelt kép: A kecskeméti Margaréta Otthon idős lakói várakoznak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjának beoltása előtt 2021. augusztus 11-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik