Belföld

Vádat emeltek a hétéves kisfia halálát okozó férfi ellen

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség azzal az 56 éves férfival szemben, aki a saját kisfia halálát okozta idén januárban Ajka-Bakonygyepes belterületén.

A vádirat szerint a férfi Eplénybe szeretett volna menni a 19, 17 és 7 éves gyermekeivel, amikor történt a tragédia. A járműben utazók közül egyedül a hétéves kisfiút nem rögzítették az üléshez biztonsági övvel.

A 8-as számú főút kereszteződéséhez érve a férfi egyenesen kívánt továbbhaladni Magyarpolány irányába, azonban figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát, és körültekintés, lassítás, illetve megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe.

police.hu

Ekkor érkezett ehhez az útszakaszhoz a védett főúton Veszprém irányából egy szabályosan közlekedő, vontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvény, amely már nem tudta elkerülni az elé behajtó kocsival történő ütközést. A biztonsági övvel nem rögzített hétéves kisfiú az ütközés erejétől kirepült az autóból. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt. A baleset következtében a férfi másik két utasa is súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a gyermekét elvesztő férfire azzal, hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik