Belföld

A Momentum elnöke Bayerrel szemben nagyon bízik a futballszurkolók politikai érettségében

A foci, különösen a magyar válogatott: mindenkié, aki magyar. A Momentum-szavazóké és a Fideszeseké. Az enyém és Orbán Viktoré. Meg Bayer Zsolté is, ha a foci is érdekli, nem csak a gyűlölködés.

– írta Facebook-oldalán Fekete-Győr András. A Momentum vezetője szerint az ellenzéki politikusoknak is ott a helye a magyar válogatott meccsein. A politikust Csányi Sándor MLSZ-elnök hívta meg az elkövetkező mérkőzésekre. Csányi szombaton kiadott közleményében azt kérte mindenkitől, hagyják ki a politikai harcokból a magyar futballt, és hozzátette azt is:

A válogatott mérkőzéseken minden politikust szívesen látunk a nézőtéren, bármelyik párt tagjai is legyenek. Egyben jelzem, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívom meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is.

Bayer Zsolt publicista azonban nem hagyta annyiban a szövetségi elnök békítő javaslatát. Hétfőn a blogján Karakán elnök úr címmel jelentetett meg egy írást, amelyben erősen éreztette, hogy nem veszi jó néven az ötletet

Bayer amellett, hogy választási helyezkedéssel gyanúsította meg az OTP-vezért, arra szólította fel a drukkereket, hogy a válogatott következő meccsén részesítsék „megfelelő fogadtatásban a stadionba kilátogató Karácsonyt meg Fekete-Győrt”.

A momentumos politikus szerint viszont az a rossz hír „a Fidesz gyűlöletbohóca” számára, hogy

a magyar szurkolók és focisták nem jobboldaliak. Illetve: jobboldaliak is. Ahogy vannak köztük baloldaliak és liberálisok, hívők és ateisták, családosok és gyerektelenek, heterók és melegek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik