Belföld

Nem támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését a Momentum

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Sajtótájékoztatót tartott a Momentum elnöke, Fekete-Győr András és Havasi Gábor, egészségügyi szakpolitikus az atlétikai világbajnokságról. Utóbbi mondta azt, hogy szeretnék

egyértelművé tenni, hogy a Momentum nem támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését.

Szerinte ugyanis az erre fordított „milliárdokat el lehetne költeni” másra is a negyedik hullám előtt. Hozzátette: azért nem vétózták meg eddig a 2023-ra tervezett rendezvényt, mert a „kormány több tízmilliárdos egészségügyi támogatást ígért.” Épp emiatt olyan előterjesztést támogatnak emiatt majd a szerdai fővárosi közgyűlésen, ami kikényszeríti ezt a kormányzati ígéretet.

Mi is megírtuk: múlt héten Karácsony Gergely azt jelentette be, hogy azért vétózza meg az atlétikai világbajnokság megrendezését, mert a kormány megszegte a Diákvárossal kapcsolatos ígéretét.

A Momentum mai sajtótájékoztatóján Fekete-Győr András elnök azt mondta a DK és Karácsony Gergely közti vitára utalva: nem szereti a cicaharcot. Szerinte a kölcsönös tisztelet politikáját kell megszilárdítani, mert „legyőzni Orbánt könnyebb lesz, mint kormányozni.”

Ennek hátterében az áll, hogy a DK szerint Karácsony lenyúlta az vétóötletüket az eseménnyel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik