Belföld

„Szeptembertől Karácsony Gergely nem mutogathat másra a fővárosi dugók miatt”

MTI/Mónus Márton
MTI/Mónus Márton

„A terveknek megfelelően augusztus végére befejeződtek a Deák Ferenc híd északi hídjának teljes lezárásával járó javítási és megerősítési munkák. A közlekedők szeptember elsejétől ismét használhatják az átkelőt, az M1 felé vezető oldalon három sávon haladhat a forgalom. A várhatóan karácsonyig tartó további munkálatok miatt újabb teljes lezárásra már nem, csak néhány órás eseti forgalomkorlátozásokra lehet számítani, amelyeket kizárólag a hétvégékre időzítenek majd” – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium vasárnapi közleményében.

Schanda Tamás miniszterhelyettes felidézte:

A kivitelező mulasztásai hosszú ideje nehezítik a közlekedést az M0 déli szakaszán. A Strabag vezette konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el, ezért bosszantják régóta a híd biztonságos használata érdekében szükséges újabb beavatkozások a térségben utazókat. A tanítási szünetre ütemezett teljes lezárás feloldásával szeptembertől megint három sávon haladhat a forgalom az M1 irányába.

A közlemény szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei próbaterhelést követően, augusztus 31-én délután kezdik meg a lezárás felszámolását. Szeptember 1-jén kora reggelre a halásztelki felhajtóval együtt nyitják meg ismét a Deák Ferenc híd északi hídját. A befejező ütemben, az év végéig még időszakosan szükség lesz a híd felszerkezetének emelésére és visszaengedésére. Decemberig háromhetente-havonta rövid ideig tartó, eseti forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

Schanda Tamás nem mulasztotta el, hogy odaszúrjon a főpolgármesternek. A közlemény ugyanis így zárul:

Szeptembertől Budapest főpolgármestere nem mutogathat másra a hivatalba lépése óta állandósult fővárosi dugók miatt. Az osztrák kivitelező felületessége már nem menti fel Karácsony Gergelyt az alól, hogy érdemi magyarázattal szolgáljon a közlekedőknek arra, miért kell folyton végeláthatatlan kocsisorokban vesztegelniük.

Kiemelt kép: 2020. november 1-jén jelentette be Schanda Tamás, hogy az osztrák Strabag vezette STR M0 Konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el a hárosi Duna-híd kialakításánál. MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik