MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Belföld

Lezárták a lillafüredi Szinva-forrást, mert romlott a víz minősége

Lezárták a lillafüredi Szinva-forrást, mert az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt romlott a víz minősége – közölte a miskolci polgármesteri hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Miskolc az ivóvizét a bükki karsztvízművekből kapja, a lillafüredi Szinva-forráscsoport Lillafüred, Felső- és Alsó-Hámoron kívül Miskolc nyugati részének vízellátását, valamint a Borsodvíz Zrt. felé átadva Bükkszentkereszt, Répáshuta ivóvizét biztosítja.

Hangsúlyozták, hogy a MIVÍZ Kft. nagy létszámú szakembergárdát vont össze, hogy az ivóvíz-szolgáltatás a fogyasztóknak zavartalanul fennmaradjon.

A Szinva-forrás lillafüredi, Felső-Hámor, Alsó-Hámor vízellátási területén a vízszolgáltatás biztosításáért a szükséges ivóvíz pótlását vízkormányzással, illetve lajtkocsis vízpótlással biztosítja a cég – írták.

Kiemelték: a MIVÍZ Kft. ellátási területén jelenleg zavartalan, folyamatos az ivóvízellátás, a víz minősége megfelelő, a víz fogyasztható, azt a biztonsági figyelőrendszer folyamatosan ellenőrzi.

A cég arra kéri az érintett terület fogyasztóit, hogy a nagyobb vízigénnyel járó tevékenységeket – ha lehetséges – a Szinva-forrás visszakapcsolása utáni időszakra ütemezzék.

(MTI)

Ajánlott videó