Belföld

Dobrev Klárának is meglett egy nap alatt a 20 ezer ajánlás

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Dobrev Klára is összegyűjtötte az első napon a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer ajánlást, erősítette meg az ATV Híradó információját a DK miniszterelnök-jelöltje. Dobrev továbbá azt mondta, hogy sokkal nagyobb az érdeklődés az előválasztás iránt, mint azt előzetesen gondolták.

Bőven túl vagyunk azon, amire szükség van, viszont az ajánlásgyűjtés nem csak arról szól, hogy meglegyen a minimum teljesítmény, hanem egy alkalom arra, hogy beszélgessünk az emberekkel

– fogalmazott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergelynek is összegyűlt hétfőn a 20 ezer ajánlás. A nyilvántartásba vett jelöltek hétfőn kezdhették meg az ajánlások gyűjtését az ellenzéki előválasztáson. A miniszterelnök-jelöltek számára 20 ezer, az egyéni képviselőjelölteknek pedig 400 érvényes ajánlás összegyűjtése a feladat.

Ajánlást csak az Országos Előválasztási Iroda által létrehozott ajánlóíveken lehet gyűjteni. Egyéni képviselőjelöltekre érvényes ajánlást csak a választókerületi lakcímmel, miniszterelnök-jelöltekre a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok tehetnek.

Az ajánlásgyűjtésre két hét áll a jelöltek rendelkezésére, a leadási határidő szeptember 6., 10 óra. Az ajánlások ellenőrzését az átadást követően 48 órán belül el kell végezni, vagyis szeptember 8-ra várhatóan kialakul, hogy az egyes körzetekben kik kerülhetnek fel a szavazólapokra. Az előválasztás első fordulójára szeptember 18-26. között kerül sor, online és személyes szavazásra egyaránt lehetőség lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik