Belföld

Stummer János adta le elsőként az előválasztási ajánlásait

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI

Itt van a kezemben több mint 400 Békés megyei polgár aláírása. A tiétek, mind. Gratulálok nektek!

– közölte Stummer János hétfő délután Facebook-oldalán. A jobbikos országgyűlési képviselő egyúttal jelezte: az országban elsőként ő adta le az előválasztáson történő induláshoz szükséges mennyiségű aláírást.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn kezdhetik meg a nyilvántartásba vett jelöltek az ajánlások gyűjtését. A miniszterelnök-jelöltek számára 20 ezer, az egyéni képviselőjelölteknek pedig 400 érvényes ajánlás összegyűjtése a feladat. Ajánlást csak az Országos Előválasztási Iroda által létrehozott ajánlóíveken lehet gyűjteni.

Egyéni képviselőjelöltekre érvényes ajánlást csak a választókerületi lakcímmel, miniszterelnök-jelöltekre a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok tehetnek. Az ajánlóíveket maradéktalanul ki kell tölteni, a hiányos ajánlásokat a lebonyolító szervek el fogják utasítani. A miniszterelnök-jelöltek íveit az Országos Előválasztási Iroda munkatársai, az egyéni képviselőjelöltek ajánlásait pedig a helyi választási bizottságok tagjai ellenőrzik, írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik