Belföld

Rekordösszeget emésztett fel a Fidesz fekete kordonokkal lezárt frakcióülése

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI

56 millió forintot fizetett a Fidesz az önkormányzati tulajdonú Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft.-nek. háromnapos, kihelyezett frakcióüléséért – írta meg a Parlament honlapján megjelent adatok alapján a Magyar Narancs. A lap szerint rekordról van szó, ennyi pénzből korábban öt kihelyezett ülést is meg tudtak tartani.

Elsőként a Debreciner számolt be róla, hogy június 16-18. között rendkívüli biztonsági intézkedések kíséretében ülésezett a kormánypárt országgyűlési frakciója Debrecenben. A lap szerint gondosan elzárták a Baltazár Dezső teret, ami a frakcióülésnek helyet adó Kölcsey Központ és a képviselőknek szállást adó Hotel Lycium mögött található.

A területet kordonokkal és fekete fóliával vették körbe.

A helyi, független lap információi szerint Orbán Viktor és néhány pártvezető, illetve a miniszterelnök-pártelnök közvetlen kísérői nem a Hotel Lyciumban éjszakáztak, számukra szobákat nyitottak az egyébként üres – ezért jól védhető – Aranybika szállodában, amit nemrégiben vásárolt meg a közpénz százmilliárdokkal megajándékozott Mathias Corvinus Collegium.

Kapcsolódó
Fekete kordonokkal zárták le a Fidesz-frakcióülés környékét Debrecenben
Lapinformációk szerint Orbán Viktort a kormányközeli MCC szállásolta el.

A Magyar Narancs felidézi: Orbán Viktor nem először bújt fekete leplek mögé a nyilvánosságtól tartva: 2019. februári, Várbazárban tartott évértékelő beszédét szintén leplezve, kordonok mögött tartotta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik