Belföld

Dobrev Klára: Több miniszterelnök-jelölti vita is lesz

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Több miniszterelnök-jelölti vita is lesz – ezt mondta a 444-nek Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció kormányfő-jelöltje a Széll Kálmán téren, ahol a DK budai egyéni képviselőjelöltjeit mutatták be.

Orbán Viktornak, hogy egy modern demokráciában, egy szabad világban, az emberek nem félnek egymástól, a riválisok, akik közösen versenyeznek a választók szavazatiért, nem eltitkolják a programjukat, hanem megvédik szabad vitában. Ez az, amire Orbán Viktor nem képes már 12 éve

–       tette hozzá.

Dobrev elmondása szerint két vita lesz.

  • Az első azután, ahogy vége az ajánlásgyűjtésnek, és kiderül, hogy az induló hét jelöltből kiknek lett meg a legalább 20 ezer ajánlás.
  • A második pedig akkor, amikor kiderül, hogy az első fordulóban ki a legtámogatottabb három jelölt, akik továbbjutnak a második körbe.

Ma reggel indult el az aláírásgyűjtés az ellenzéki előválasztáson. A miniszterelnök-jelöltek számára 20 ezer, az egyéni képviselőjelölteknek pedig 400 érvényes ajánlás összegyűjtése a feladat. Egyéni képviselőjelöltekre érvényes ajánlást csak a választókerületi lakcímmel, miniszterelnök-jelöltekre a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok tehetnek. Az ajánlóíveket maradéktalanul ki kell tölteni, a hiányos ajánlásokat a lebonyolító szervek el fogják utasítani.

Az előválasztás eddigi történetéről ebben a cikkben olvashat részletesen:

Kapcsolódó
Karácsony kitalálta, a szocik túlkavarták, a Jobbik besokallt, Gyurcsány meg kért egy kávét
Rég nem látott kavarás ment az előválasztás hátterében, hogy végül a Jobbik és a DK egymásra találjon. Mennyire lehetnek elégedettek az ellenzéki pártok a jelöltállítás végén?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik