Belföld

Hosszú várakozás a röszkei és a csanádpalotai határátkelőnél

A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek belépő oldalán vasárnap délelőtt – közölte a rendőrség.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival és autóbusszal Szerbiából érkezőknek három-, az odatartóknak egyórás a várakozás.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felől igénybe vehető a röszkei, a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig fogadja az utasokat, valamint az ásotthalmi átkelő, amely 7-től 22 óráig működik.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániából érkezőknek  kettő órát kell várakozni a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelő belépő oldalán egyórás a várakozás.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik