Belföld

Betörték az orrát egy abai önkormányzati képviselőnek augusztus 20-án

Botrányba fulladt az augusztus 20-i program Abán, szúrta ki a Blikk a helyi önkormányzat Facebook-bejegyzését. A posztban többek közt arról számoltak be, hogy

két héttel ezelőtt az abai települési vezetés olyan információt kapott, hogy egy csoport az ünnepi rendezvény megzavarására készül. Ez a csoport elsősorban olyan emberekből áll a rendelkezésre álló információk szerint, amely a választások óta nem tudja elfogadni, hogy a korábbi vezetést az abai emberek leváltották.

Mint írták, Mikula Lajos polgármester előzetesen tájékoztatta a székesfehérvári rendőrkapitányság vezetését a várható rendbontási kísérletről, illetve biztonsági szolgálatot bízott meg a rendezvény délutáni, esti biztosításával, mert várhatónak tartották a rendbontást az esti zenei program idején.

A tájékoztatás szerint az önkormányzati rendezvénnyel párhuzamosan zajlott egy másik, magán szervezésű esemény, ahol már délutántól ingyenesen lehetett alkoholt fogyasztani.

Sajnos az előzetes információ igaznak bizonyult. Rendbontás miatt éjfélkor be kellett zárni az eseményt. Két incidens történt. Az egyik során Nagy Kaszap Ferenc önkormányzati képviselőnek, miközben azon igyekezett, hogy a rendbontás ne fajuljon el, betörték az orrát. Képviselő úr hivatalos minőségében, polgármesteri megbízás alapján felügyelte a rendezvényt. Így hivatalos személyt bántalmazott az illető. A feltételezett bántalmazót a rendőrök az információk szerint előállították. Ezen túl volt egy másik provokált verekedés is

– jelezte az önkormányzat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik