Belföld

Nem lesz ünnep közlekedni Budapesten – térkép

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu
Egymást érik a lezárások a hosszú hétvégén, forgalomkorlátozás lesz több kerületben.

Az augusztus 20-ai központi programok kiemelt helyszínein és a környező utcákban hét végéig forgalomkorlátozásokra kell számítani az I., II., V., IX., XI. és a XIII. kerületekben. Ez az autós forgalmat és a tömegközlekedést is érinti. A police.hu interaktívan böngészhető térképén színessel jelölték a korlátozásokat.

 A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben kiemelték: több mint 20 helyszínen várják az ünneplőket augusztus 22-éig,

A Budai alsó rakpartot a Slachta Margit rakparttól (Üstökös utcától) a Dombóvári útig, valamint a Pesti alsó rakpartot a Carl Lutz rakparttól (Jászai Mari tér magasságától) a Közraktár utcáig augusztus augusztus 22-én 6 óráig csak gyalog lehet megközelíteni.

A Műegyetem rakparton és a Szabadság hídon közlekedő BKV járatok módosított útvonalon közlekednek. Pénteken délig, majd pénteken este 7 és 11 óra között nem lehet gyalog sem átkelni a Szabadság hídon, de dél és este 7 óra között is csak a gyalogosok használhatják a hidat.

Azt javasolják, hogy a budai Várnegyedet az ünnepi rendezvények ideje alatt gyalogosan közelítsék meg, így a Mesterségek Ünnepére, a Hősök útjára és a Szent István-terem megnyitó ünnepségére látogatók hosszabb közlekedési idővel számolhatnak.

Az V. kerületi legfontosabb köztereket, a Kossuth teret, a Szabadság teret és az Erzsébet teret is érinti majd a forgalomkorlátozás, a tereken és a kijelölt szomszédos utcákban is tilos lesz a parkolás.

A Szent Jobb-körmenet ideje alatt, augusztus 20-án 14 órától üzemzárásig a buszok nem érintik a Szent István-bazilikát, valamint az Andrássy úton közlekedő járatok is módosított útvonalon közlekednek.

Pénteken, augusztus 20-án, a tűzjáték ideje alatt a Margit híd-Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó utca-Erzsébet híd-Krisztina körút-Vérmező út-Margit körút által érintett szakaszon belül lesz jelentős forgalomkorlátozás, lezárás. Várhatóan 19 órától lezárják az Erzsébet hidat, valamint korlátozhatják a forgalmat a Margit hídon is.

Az ünnepi programok idejére a BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen az 1-es, a 2-es és a 4-es metró igénybevételét javasolja. A 3-as metró a hosszú hétvégén változatlanul Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között közlekedik, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbusz jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik