Belföld

Nehéz bejutni Röszkénél, Csanádpalotánál az országba

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A vendégmunkások miatt alakult ki torlódás.

A szabadságukról Nyugat-Európába tartó vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelők belépő oldalán péntek délelőtt. Az MTI a rendőrségre hivatkozva azt írta, hogy Röszkénél a kocsival Szerbiából érkezők háromórás várakozásra kényszerülnek.

Intenzív a forgalom az ásotthalmi, röszkei közúti határátkelőkön is, mindkettőnél egy órát kell várni a belépő oldalon. A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani: Szerbia felől igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig fogad.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen kocsival Romániából érkezőknek két órát kell várakozniuk. A nagylaki közúti átkelő belépő oldalán egyórás a várakozás. A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőt is vasárnaponként 7 és 15 óra között.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időről bővebben a rendőrség határinfó oldalántájékozódhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik