Belföld

Három Gripen okozta Budapesten az égzengést

A tisztavatás végén tűntek fel. Előzőleg a honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy a kormány erős Magyar Honvédséget akar.

Benkő Tibor a tisztavatáson azt mondta, a kormány célja a korszerű haditechnikai eszközökkel felszerelt, kiválóan kiképzett, a haza iránt elkötelezett, lojális katonákból álló haderő létrehozása. Ezt a célt szolgálja a honvédelmi és haderőfejlesztési program, amely biztosítja a katonák erkölcsi, anyagi megbecsülését – írta az MTI.

A honvédelmi miniszter gratulált a végzett tiszteknek, kérte, hogy legyenek példamutatók, tanuljanak, törekedjenek arra, hogy mindig a legjobbak legyenek, mutassanak példát hazaszeretetből, a haza iránti hűségből, bajtársiasságból. Harcoljanak, és őrizzék, védjék meg az elődeik által megalkotott, kiharcolt nemzeti kultúrát, a nemzeti értékeket. ”

Álljanak élére ennek a küzdelemnek!

Benkő Tibor azt is kérte: segítsék a katonai pályára készülő fiatalokat, hogy jó katona váljék belőlük, tiszteljék és becsüljék a nyugállományú katonákat, akik átadják a stafétát. A miniszter köszönetet mondott a katonáknak, amiért esküt tesznek arra, hogy akár életük feláldozásával is megvédik az ország békéjét, a magyar emberek biztonságát és szüleiknek, amiért úgy nevelték őket, hogy vállalják a haza fegyveres szolgálatát.

A Parlament előtti Kossuth Lajos téren csaknem nyolcvanan tették le a tiszti esküt. Az avatás végén egy három Gripen vadászgépből álló kötelék húzott át a tér felett, ami szokatlanul nagy hanghatással járt, majd megkezdődött a légiparádé az Országház előtti Duna-szakaszon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik