Belföld

Elsiette a cikk élesítését a Magyar Nemzet, egy szeptemberi konferenciáról számoltak be múlt időben

A Soros György nevével fémjelezett nyílt társadalom eszméjét képviselő előadók által tartott fórum célja az volt, hogy „Budapestet visszahozzuk a régió progresszív szellemi térképére” – írja a Magyar Nemzet a Fővárosi Önkormányzat által szervezett Budapest Fórum konferenciáról. Komoly újságírói teljesítmény, hogy a kormánylap munkatársa egy olyan konferenciáról ír múlt időben, amit még meg sem rendeztek. Ezt a Narancs.hu vette észre.

A Magyar Nemzet éppen egy hónappal siette el a cikk élesítését, a konferenciát ugyanis nem augusztus 16-17. között tartották, hanem szeptember 16-án és 17-én rendezik majd. Nyilván a kormánylapnak akkor is ez lesz a véleménye, de egészen furcsa már most olvasni a szeptemberi rendezvény „beszámolójából” azt a mondatot például, hogy

a Közép-európai Egyetem budapesti épületében tartott nemzetközi konferencia nyitó előadását a saját bevallása szerint hiperpaszív angolnyelv-tudású Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere tartotta.

A cikket egyébként a PestiSrácok is átvette, az alábbi címmel: Nahát, a Budapestről elüldözött CEU-n rendezett konferenciát a fővárosi önkormányzat, miként legyen minden „újra a régi”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik