Belföld

Fákat döntött ki a vihar Budapesten, Nógrád megyében iskolára dőlt egy fenyőfa

MTI/Varga György
MTI/Varga György

Már tart a viharkárok felszámolása Budapesten: főleg kidőlt fák és letört ágak miatt riasztották a tűzoltókat a fővárosban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a III. kerületben a Zápor utcában, a XIV. kerületben a Csertő utcában, a IV. kerületben a Káposztásmegyeri úton és a XI. kerületben a Nándorfejérvári úton autókra, a IV. kerületi Nádor utcában úttestre, a Szent László téren vezetékre és járdára dőlt fa a hétfő éjszakai viharban. Továbbá

  • A IV. kerületben, az Istvántelki úton egy épület bádoglemezét bontotta meg a szél.
  • A IX. kerületben, a Nagyvárad téren egy fa kettéhasadt, és egy földszintes épület tetejére dőlt.
  • A III. kerületben, a Római-parton távközlési vezetékeket rongált meg egy leszakadt faág.

Nógrád megyében is pusztított a vihar, ahol egy fenyőfa dőlt rá egy iskolára Ecseg településen. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a vihar miatt országszerte húsz épületben keletkezett kár, családi házak, melléképületek tetejére dőltek fák, vagy a szél bontotta meg a házak tetejét.

A Nógrád megyei Palotáson az Ady Endre úton családi házra dőlt egy fa. Mint írták, több helyen is szünetelt az áramszolgáltatás, miután a kidőlt fák elszakították az elektromos vezetékeket, kidöntötték a villanyoszlopokat.

A tűzoltók és a szolgáltatók folyamatosan dolgoztak, így szinte mindenhol helyreállt az áramellátás, csak néhány fogyasztási helyen nincs áram. Közölték azt is, hogy a vasárnapi és a hétfői vihar miatt eddig 448 tűzoltói beavatkozásra volt szükség.

Kapcsolódó
Lecsapott a vihar, fákat csavart ki a szél Borsodban
Gyökerestül csavart ki egy fát a földből a szél Sajópüspökiben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik