Belföld

M7-es buszbaleset: magát ostorozza a sofőr édesanyja haláláért

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI
Bezenye gyászolja a buszbaleset két áldozatát.

Hét nő és egy férfi halt meg az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbalesetben. Közülük ketten éltek a Bezenyén, ahol a balesetet túlélő sofőr édesanyjáért és váltótársáért gyertyás megemlékezést tartottak.

A Blikknek a sofőr édesapja azt mondta, felesége pénteken ünnepelte 70. születésnapját, az utat kapta ajándékba a fiától. Nagy álma teljesült azzal, eljutott a horvát tengerpartra. Fia a tragédia óta másik ember lett.

Annyira sajnálom, hogy a tengerparton nem tölthettem több időt az édesanyámmal. Elvittem Horvátországba, és nem hoztam haza.

A tragédiát túlélő sofőr önmagát vádolja. A lapnak azt mondta, nem érti, miért pont ő élte túl,

Anyut is én hívtam magammal és váltótársamul Lacit is. Már egyikük sem él.

A tragé­diát szerinte is defekt okozhatta, de biztosat még ő sem tud. Azt kizártnak tartja, hogy a váltótársa – aki 15 éve vezetett buszt, és még egy koccanása sem volt – elaludt volna.

Az utazásszervező cég szerint korábban az állami hírügynökséggel tudatta, hogy a busz kifogástalan műszaki állapotú volt, márciusban volt utoljára műszaki vizsgán, folyamatosan ellenőrizték.

A buszt két gépkocsivezető váltva vezette, betartva az előírásokat a pihenő és munkaidőkre vonatkozóan, a csoportot egy idegenvezető kísérte a csoportot – tették hozzá. A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik