Belföld koronavírus

A magyar koronavírus-minták csaknem kétharmadánál igazolták a delta variánst

45 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 549 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal.

Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 042 fő.

A gyógyultak száma jelenleg 768 519 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 11 988 főre csökkent.

85 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 681 559 fő, közülük 5 500 369 fő már a második oltását is megkapta. Ugyanakkor az adatok szerint hétfőn mindössze 176 személy vette fel a második oltását.

 

Mint írják, a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Az iskola közeledtével felhívják a szülők figyelemét, hogy a 12 éven felüli gyermeket automatikusan lehet regisztrálni oltásra és számukra is nyitva az időpontfoglaló. A koronavírus elleni harmadik védőoltásra az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Már 130 ezren a harmadik oltást is felvették.

Az NNK májusig visszamenőleg megvizsgálta a laborok által beküldött összes mintát és eszerint a beküldött 393 mintából 253-nál igazoltak deltát, ami azt jelenti, hogy a minták csaknem kétharmadánál a delta mutációt mutatták ki. Az első deltavariánst májusban találták, azóta az emelkedés folyamatos. Az utóbbi két hétben heti 60-61 delta variánst igazoltak. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik